MHCD zoekt trainingscoördinatoren voor trainingen (jongste) jeugd!

28-6 Nieuws

Wil jij met jouw enthousiasme en coachende skills op het veld een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het hockey bij MHCD? Dan ben jij vast één van de trainingscoördinatoren waarnaar we op zoek zijn!


MHCD leidt zijn eigen trainers op en dat is een succesvol concept; naast andere voordelen ontwikkelen jonge hockeyers zich in de rol van trainer, groeien door en de teams die zij trainen groeien met hen mee.


De rol van trainingscoördinator

In het trainen van de trainers en het borgen van de kwaliteit van trainingen op technisch, tactisch en pedagogisch vlak speelt de trainingscoördinator een belangrijke rol. De trainingscoördinator is op het veld aanwezig om:

  • vragen te beantwoorden, trainers te stimuleren en te coachen
  • waar nodig jonge trainers te ondersteunen bij het in de hand houden van de kinderen; hoe biedt je op een goede manier voldoende structuur en veiligheid voor een goed verloop van de training?
  • trainers (continu) praktijkadviezen mee te geven waarmee het niveau van hun training verbetert.

 Het op het veld bij de trainingen aanwezig zijn en realtime kunnen inspringen op situaties heeft grote meerwaarde voor de kwaliteit van de training én de ontwikkeling van jonge trainers. Trainingen bedenken en voorbereiden is niet nodig; dit wordt centraal gecoördineerd of door de trainers zelf gedaan. We zijn op zoek naar de kip met gouden eieren. Het zou dus mooi zijn als je naast: positief kritisch, communicatief sterk en daadkrachtig en in staat (jonge) kinderen en jeugd coachend te sturen, ook nog ervaring hebt met het geven van (hockey) trainingen. Mocht dat laatste niet het geval zijn dan zouden we toch graag met je in contact komen.


Hoe dan?

We zoeken trainingscoördinatoren voor de trainingen van de junioren (d-c-b jeugd) op alle doordeweekse avonden en voor de jongste jeugd op woensdag. We streven ernaar om per avond een vaste bezetting van max. 2 coördinatoren te realiseren. Alle coördinatoren vormen een poule waarin onderlinge vervanging geregeld kan worden. Vooruitlopend op het exacte trainingsschema van volgend seizoen begin je ongeveer rond 17.30 uur en duurt het tot uiterlijk 20.30 uur en op woensdag van 16:30-18:45.


Meer weten of je direct aanmelden? Neem gerust contact met ons op!

[email protected]

of [email protected] t.a.v. Yvette Harder